1 min

Nintendo overweegt afstandsbedieningen te maken voor smartphones. Dit onthulde Shinya Takahashi, CEO van Planning & Ontwikkeling tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. De zet zou deel uit kunnen maken van een poging om voet aan wal te krijgen in de smartphonemarkt.

Het van oorsprong Japanse bedrijf probeert al langer een marktaandeel in het gamingsegment van de smartphonemarkt te krijgen. Controllers kunnen daar onderdeel van uitmaken volgens Takahashi, maar hij weet niet zeker in hoeverre dit een zinvolle zet is. "Er zijn al fysieke controllers voor smartphones beschikbaar, maar het zou kunnen dat wij iets nieuws ontwikkelen," vertelde hij.

Nintendo staat al bekend om zijn unieke controllers, want zo maakte het bijvoorbeeld voor de Wii een motion controller, lang voordat andere bedrijven daarmee kwamen. Toch past het niet binnen de manier van denken van Nintendo om controllers te ontwikkelen voor smartphones. Takahashi stelt zelf dat het niet in lijn is met Nintendo’s manier van denken. "Ik geloof dat het Nintendo’s manier van denken is, om te kijken of het niet mogelijk is om games te ontwikkelen, zonder dat je daar een controller voor nodig hebt."

Op dit moment heeft Nintendo één mobiele applicatie ontwikkeld, Miitomo. Dat is een soort sociale lifestyle game, maar het bedrijf is van plan om snel ook minder traditionele apps uit te brengen. Tegen maart 2017 moeten er in totaal vijf spellen zijn uitgebracht, waaronder Pokemon Go. Verder heeft Nintendo nog de spellen Fire Emblem en Animal Crossing aangekondigd.