1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een rode variant van Google’s Nexus 5 heeft in het weekend opnieuw zijn neus laten zien. Ditmaal gaat het niet om een vage foto van lage kwaliteit, maar om een persafbeelding. De aankondiging van de variant lijkt daarmee een kwestie van tijd.

De persafbeelding is gelekt via de twitteraccount @evleaks, in het verleden al regelmatig goed voor andere lekken met een hoge mate van betrouwbaarheid. De afbeelding van de Nexus 5 (review) toont aan dat deze variant een rode achterkant heeft, maar dat de voorkant zwart zal blijven. Het speakertje op de voorkant krijgt echter wel een rood accent.

Google zal de rode Nexus 5 vermoedelijk later deze week aankondigen of stilzwijgend in de Google Play Store plaatsen. In het laatste kwartaal van 2013 was de Nexus 5 het bestverkochte apparaat van de zoekgigant, zo werd duidelijk uit de kwartaalcijfers.

Het is op dit moment geheel onduidelijk of de rode Nexus 5 ook naar België en Nederland zal komen. Google verkoopt de smartphone zelf niet in onze regio, dat wordt wel door LG gedaan.