Er zijn al vaker plaatjes getoond van de Google Nexus 5. Twitteraccount @evleaks heeft gisteren opnieuw afbeeldingen van de Nexus 5 gelekt, dit keer van de witte variant. Ook wordt aangegeven dat de Nexus 5 vanaf 1 november te verkrijgen zal zijn.

@evleaks is een twitteraar die vaak betrouwbare informatie geeft over smartphones en tablets. Gisteren wist degene achter de account al te melden dat Google met een witte variant van de Nexus 5 zou komen. Overigens is bij de witte variant alleen de achterzijde wit.

Ook plaatste @evleaks in deze tweet de cijfers 11/1. Deze cijfers lijken een mogelijke lanceerdatum aan te geven; 1 november. Eerder gingen de geruchten nog dat de Nexus 5 in oktober zou worden gelanceerd, maar mede door de Amerikaanse shutdown werd er roet in het eten gegooid.

Overigens lijkt de foto die bij de tweet geplaatst is een render te zijn. Een oplettend forumlid van Reddit gaf aan dat de camera bij het zijaanzicht lager zit dan bij het achteraanzicht. Dit valt voornamelijk op wanneer je de plaatsing bij beide plaatjes vergelijkt met de standby-knop.

Hoewel Google nog niks bekend heeft gemaakt over de Nexus 5, gaan er al veel geruchten over het toestel. Dit begon allemaal toen Google een filmpje plaatste waarin het standbeeld voor Android 4.4 KitKat werd geplaatst. In een filmpje was een man te zien die gebruik maakte van een Nexus-toestel, dat anders was dan de Nexus-toestellen die we tot op dat moment kenden.

Volgens de geruchten zou de Nexus 5 standaard geleverd worden met Android 4.4 KitKat. Het toestel zal gefabriceerd worden door LG en over een 4,97 inch-scherm beschikken. Daarnaast maakt de smartphone gebruik van een Qualcomm Snapdragon 800-chipset en heeft het 2GB werkgeheugen en een 8 megapixel camera. Het toestel moet 349 dollar gaan kosten.