Mozilla heeft vandaag een preview laten zien van een nieuwe applicatielauncher voor Android, die is gebouwd rondom webbrowser Firefox. Mozilla hoopt hiermee ongetwijfeld dat de populariteit van de Firefox-browser weer wat zal worden hersteld. De browser heeft de afgelopen jaren marktaandeel verloren, voornamelijk aan Google’s Chrome. Mozilla werkt samen met EverythingMe om ook een launcher met meerwaarde te creëren.

Mozilla stelt in een verklaring dat het samenwerkt met EverythingMe om de beste mobiele webervaring te bieden, ongeacht je locatie, platform of apparaat. "We zijn blij onze samenwerking uit te breiden met dit nieuwe product en zo mensen een slimmere, makkelijkere en innovatievere persoonlijke webervaring te bieden, die voldoet aan de eisen in elke context."

Op basis van bovenstaande uitspraak moet Mozilla wel met een erg goede Android-launcher komen. Op dit moment biedt EverythingMe al een launcher aan voor Android in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. Deze launcher lijkt een groot onderdeel te worden van de Firefox-launcher. Het idee is simpel: Onderin staan een aantal vaste app-iconen, daarboven staat een rij met iconen die door een algoritme van EverythingMe wordt aangepast op basis van je locatie en tijdstip van de dag. Daarnaast biedt EverythingMe handige mappen om iconen in te groeperen en te zoeken binnen je Android-smartphone.


Wanneer we de nieuwe Firefox-launcher kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar zodra de ontwikkeling ervan ver genoeg is zal Mozilla een bèta vrijgeven voor tests en feedback. Voorlopig moeten Firefox-liefhebbers het doen met een screenshot.