BlackBerry lijkt toch te werken aan een nieuw high-end toestel, dit terwijl het bedrijf eerder had laten weten zich vooral te willen richten op het midrange en low-end segment. Op 6 februari is er een benchmark geplaatst in de database van Geekbench die de specificaties van het toestel verraden. Het zou gaan om een Qualcomm Snapdragon 800 chip die ook in veel recente Android-toestellen is te vinden.

BlackBerry werkt toch aan een nieuw high-end toestel met de codenaam Ontario, dit toestel moet waarschijnlijk de BlackBerry Z30 of de BlackBerry Q10 gaan opvolgen. Dit is een beetje afhankelijk of het toestel een fysiek toetsenbord krijgt of niet. Uit de benchmarkresultaten kan worden opgemaakt dat het gaan om een Snapdragon 800 met een kloksnelheid van 2,15 GHz. Deze chip is ook te vinden in populaire toestellen als de Nexus 5, LG G2, Sony Xperia Z1 en de Nokia Lumia 1520.

Ook BlackBerry lijkt niet te willen achterblijven en komt binnenkort ook met een toestel dat over deze high-end chip beschikt. Het werkgeheugen van het nieuwe toestel bedraagt 2GB. Daarnaast is er een nieuwe versie van de BlackBerry software op te vinden, BlackBerry 10 OS 10.3.0.92. Wat er nieuw is in versie 10.3 is tot op heden niet duidelijk, er gingen geruchten over een verder integratie van Android-apps.

Wanneer de BlackBerry Ontario zal worden gepresenteerd is onduidelijk maar het meest voor de hand ligt ergens aan het einde van de maand rond of tijdens de Mobile World Congress.