2min Devices

‘BlackBerry met Android en fysiek toetsenbord krijgt Snapdragon 808’

Opnieuw zijn er geruchten uitgelekt over een nieuw BlackBerry-toestel dat geen gebruik maakt van BlackBerry OS maar van Android. Het toestel zou verder voorzien zijn van een fysiek toetsenbord en eindelijk een nieuwe Snapdragon processor krijgen, de Snapdragon 808.

BlackBerry focust zich tegenwoordig veel meer op het leveren van software- en enterprisediensten maar een paar keer per jaar verschijnt er nog een nieuw BlackBerry-toestel. Het bedrijf heeft nog steeds trouwe fans. Vorige week dook het gerucht op dat BlackBerry gaat overstappen op Android en dat er een smartphone zal worden gepresenteerd met het Android-besturingssysteem en een fysiek toetsenbord. Nu meldt N4BB dat BlackBerry ook kiest voor nieuwe high-end specificaties.

Volgens het gerucht van vorige week gaat BlackBerry niet samenwerken met Google, het gaat echt een eigen versie maken van het Android-besturingssysteem en kiest voor een samenwerking met Amazon. Op de toestellen zal dan ook de Amazon App Store komen te staan en niet de Google Play Store. Op bestaande BlackBerry-toestellen met BlackBerry OS 10 is met een recente update ook de Amazon App Store toegevoegd.

Voor de hardware zou BlackBerry kiezen voor een toestel met een 5,4 inch scherm van Japan Display met een QHd-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder het scherm bevindt zich een uitschuifbaar toetsenbord. Aan de binnenkant kiest BlackBerry voor de Snapdragon 808, wat een veilige keuze is want de Snapdragon 810 heeft nog weleens last van oververhitting. De Snapdragon 808 is een zogenaamde hexacore met zes rekenkernen, twee kernen bestaan uit de krachtige Cortex A57-rekenkernen en de andere vier uit Cortex A53-rekenkernen. Verder is er een Adreno 418 GPU aanwezig. Verder kiest het bedrijf voor 3GB aan werkgeheugen en een 18 en 5 megapixel camera. Daarmee kiest BlackBerry voor een flinke upgrade in de meeste voorgaande BlackBerry-toestellen zat een verouderde Qualcomm-chip. Alleen de BlackBerry Passport kreeg een kleine upgrade met een Snapdragon 801-chip.

Het doel van dit toestel zou niet zijn om er grote aantal van te verkopen maar om te bewijzen dat de software- en enterprisediensten ook goed werken op Android. Het toestel moet in november verschijnen en wordt intern de BlackBerry Venice genoemd.