2min Devices

Boekhoorn claimt superantenne voor betere draadloze communicatie

De Nederlandse miljairdair Marcel Boekhoorn claimt een uitvinding in handen te hebben die de wereld van draadloze communicatie gaat veranderen. De uitvinding betreft een "superantenne" gebaseerd op een wiskundigeformule waarmee veel meer data kan worden verzonden en ontvangen dan nu mogelijk is. Daarnaast is het bereik vele malen groter dan nu het geval is, zouden de antennes niet langeer storingsgevoelig zijn en zijn er minder antennes nodig.

Boekhoorn heeft inmiddels Roel Pieper aangesteld als CEO van een nieuw bedrijf genaamd Antenna Company, dat bedrijf is op papier gevestigd in Curacao maar er komt ook een kantoor op de high-tech campus in Eindhoven. Volgens Boekhoorn wordt er inmiddels gesproken met de grootste multinationals om de antenne te gaan leveren, volgens de miljardair behoren partijen als Samsung, LG en HTC tot de potentiële klanten. Ook Cisco zou inmiddels interesse hebben getoond in de superantenne.

Volgens Boekhoorn zullen de antennes straks mogelijk te vinden zijn in auto’s, mobiele telefoons, routers, settopboxen, vliegtuigen, medische apparatuur, wapens, radarsystemen en allerlei andere systemen die iets met draadloze communicatie doen. Volgens Boekhoorn heeft dit bedrijf de grootste potentie van elk ander bedrijf dat hij ooit heeft gehad.

De uitspraken die Boekhoorn doet zijn nogal fors en dat zonder dat er een werkend exemplaar te bezichtigen is. Of deze "superantenne" ook zo goed is zal het komende jaar ongetwijfeld gaan blijken. De grote bedrijven waarover wordt gesproken zullen ook graag een demonstratie willen zien.