1 min

Microsoft heeft een bètaversie van Bing Health & Fitness gelanceerd. Met deze applicatie kan niet alleen worden vastgelegd wat voor gezonde activiteiten de gebruiker onderneemt. Ook na de activiteiten wordt via de app aangegeven wat er gedaan kan worden om de gezondheid te bevorderen.

Met Bing Health & Fitness probeert Microsoft op een unieke manier mensen die bezig zijn met hun lichaam aan te spreken. De mogelijkheid tot het vastleggen van activiteiten is momenteel al mogelijk dankzij een breed scala aan apps zoals Endomondo, RunKeeper en Runtastic. Microsoft beperkt zich daarom niet enkel tot die ondersteuning, maar raadt ook aan wat er ná de activiteit gedaan kan worden.

Zo biedt Bing Health & Fitness de mogelijkheid om een dieet vast te leggen en zijn er instructies voor oefeningen. Ook is het mogelijk om op basis van symptomen vast te stellen wat voor gezondheidsprobleem je eventueel hebt. Omdat er ook een versie voor Windows-apparaten beschikbaar is, wordt data netjes gesynchroniseerd op verschillende apparaten.

De bètaversie van Bing Health & Fitness is gratis te downloaden vanuit de Windows Store. Aangezien het een bètaversie betreft kan het zo zijn dat bepaalde zaken nog niet optimaal functioneren.