Microsoft heeft een update uitgegeven voor de Microsoft Band, de eerste wearable van het bedrijf. Met deze nieuwe software-update krijgt de smartband ondersteuning voor fietsen en komt er een SDK beschikbaar zodat ontwikkelaars buiten Microsoft ook apps kunnen maken voor de smartband. De Microsoft Band is hier niet zo bekend omdat de wearable vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop is.

De Microsoft Band is een soort van combinatie tussen een smartwatch en een smartband. Bij een smartband gaat het vaak alleen om sportactiviteiten maar de Microsoft Band is ook in staat om e-mails en sms-berichten te tonen. De belangrijkste functie van de Microsoft Band blijft echter wel sport en gezondheid, ook vanwege de ingebouwde hartslagsensor en de ondersteuning voor verschillende sportactiviteiten.

De Microsoft Band kan samenwerken met zowel Android, iOS als Windows Phone. Nu er een SDK beschikbaar is gekomen zullen veel sportapps waarschijnlijk hun kans pakken en apps voor de Microsoft Band gaan ontwikkelen.

Microsoft heeft zelf ook twee nieuwe diensten toegevoegd genaamd Microsoft HealthVault en MapMyFitness. De eerste slaat alle informatie rond je sportactiviteiten op in de cloud en de tweede brengt in kaart waar je allemaal gesport hebt en welke routes je hebt afgelegd. Of Microsoft de Band ook in Europa beschikbaar gaat maken is nog niet duidelijk, mogelijk maakt het bedrijf daar meer over bekend tijdens het Mobile World Congress.