De HP Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab zullen in de Benelux uitgebracht worden, zo heeft het bedrijf afgelopen weekend bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer we de apparaten precies mogen verwachten.

Lange tijd heeft HP geen smartphones en tablets met Android uitgebracht, maar het Amerikaanse bedrijf gaat toch een nieuwe poging wagen. We hebben eerder al geschreven over de aankondiging over de Slate 6 en Slate 7, maar het was nog onduidelijk of en wanneer deze apparaten in onze regio op de markt zouden komen. Nu is daar meer duidelijkheid over: Het gaat gebeuren, maar wanneer kan HP nog niet vertellen.

Hoewel de Slate 6 en Slate 7 qua grootte het beste als een tablet kunnen worden beschouwd, hebben de apparaten net als de MediaPad M1 en X1 van Huawei ook een belfunctie. Daarom zou je de apparaten ook als smartphone of phablet kunnen omschrijven.

De rekenkracht wordt geleverd door een vooralsnog onbekende quad-core processor, vergezeld door 1GB werkgeheugen. Het scherm is respectievelijk 6 of 7 inch groot en toont een resolutie van respectievelijk 1280 bij 720 en 1280 bij 800 pixels. Tevens is er 16GB aan opslagcapaciteit.

HP levert de tablets in combinatie met HP DataPass, waarmee gedurende 2 jaar gratis gebruik kan worden gemaakt van een mobiele internetverbinding, met een datalimiet van 250MB per maand. Het is echter niet zeker of HP deze dienst ook in onze regio meelevert. Ook weten we op dit moment niet wat de tablets zullen kosten.