2min

We hebben afgelopen weekend al de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo voorbij zien komen omdat deze vroegtijdig uitlekten, maar het Koreaanse bedrijf wist klaarblijkelijk nog een product onder de doeken te houden. De Gear Fit is een polsband die voornamelijk op gezondheid is gericht.

De Samsung Gear Fit is een kleinere variant van de normale Gear-horloges. Het meest opvallende aan het uiterlijk is het aanraakgevoelige scherm: het is langwerpig en gebogen. De Gear Fit is gericht op mensen die bezig zijn met hun gezondheid en houdt bijvoorbeeld het hartritme en het aantal stappen bij. Tevens is er een virtuele coach die je aanmoedigt om minder of juist extra te bewegen wanneer dat nodig is.

Ten opzichte van de Gear 2 heeft Samsung een hoop zaken laten vallen voor de Gear Fit. Zo is er geen camera, microfoon of speaker. Dat betekent dat het niet mogelijk is om via de Gear Fit een telefoongesprek te voeren. Wel kan je notificaties van je telefoon inzien. Ook is de polsband te vervangen, zodat je desgewenst van kleur kunt wisselen.

Op één acculading kan de Gear Fit drie tot vier dagen overleven bij normaal gebruik. De water- en stofbestendigheid is in orde met een IP67-certificaat. Dat betekent dat het horloge maximaal een half uur op een diepte van een meter zal kunnen overleven.

Het is nog onduidelijk wat de Gear Fit zal kosten, wel komt de polsband op 11 april in de winkelschappen te liggen. Dan zal ook de Samsung Galaxy S5 worden gelanceerd.