3min

Samsung heeft twee nieuwe wearables gepresenteerd, de Samsung Gear Fit 2 en de Gear IconX. Een aantal weken geleden is Techzine al op een evenement geweest om deze producten uitgebreid te bekijken en te horen wat deze producten zo uniek maakt. Waarbij de Gear IconX toch wel het meest opvallende product is.

De Gear IconX is namelijk een headset, maar tegelijk ook een echte wearable met de nodige sensoren om je sportprestaties in kaart te brengen. De oordopjes wegen ieder slechts 6 gram en komen met verschillende hulsjes op de markt zodat ze goed passen in ieders oren. Ze zijn voorzien van een Accelerometer en een hartslagmeter, laatst genoemde is nauwkeuriger dan een hartslagmeter om je pols omdat er in je oor eenvoudig gemeten kan worden. Verder is er 4GB aan opslagcapaciteit en Bluetooth 4.1-ondersteuning aanwezig. De batterij 50 mAh per oordopje is goed voor een accuduur van zes uur waarbij de Bluetooth-verbinding niet actief wordt gebruikt, als die wel actief wordt gebruikt is de accuduur een stukje korter.

De interne opslagcapaciteit is bijzonder handig om offline muziek op op te slaan zodat je deze tijdens het sporten kan beluisteren. Samsung levert een compact doosje mee waarin de oortjes kunnen worden geplaatst en daarin worden ze ook meteen opgeladen. Dit doosje beschikt ook over een eigen accu, waardoor je de oortjes ook onderweg kan opladen.

De oortjes maken gebruik van het Tizen-besturingssysteem van Samsung, dit systeem gebruikt Samsung voor al zijn wearables. Samsung is momenteel in gesprek met verschillende muziekdiensten om Tizen te gaan ondersteunen zodat je bijvoorbeeld met je Spotify-app je muziek offline kan opslaan op de headset en deze kan beluisteren. Of Samsung hierin gaat slagen is nog even de vraag.

De bediening van de oortjes is natuurlijk ook erg belangrijk, op de bovenkant van de oortjes zit een touchlaag, waarmee ze te bedienen zijn en in je oor hoor je dan wat voor keuzes je maakt of kan maken.

Samsung Gear Fit 2

Samsung heeft ook een nieuwe Gear Fit 2 laten zien tijdens het evenement, deze nieuwe Gear Fit is voorzien van een 1,5 inch gebogen OLED-touchscreen en is in staat om automatisch je loop, ren, fiets en slaapgedrag in kaart te brengen. In de nieuwe Gear Fit 2 zit ook een GPS-chip ingebouwd en is er wederom 4GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Hierdoor kan de Gear Fit 2 ook zelfstandig werken zonder smartphone en op die manier toch je loop of fietsroute in kaart brengen.

De Gear Fit 2 beschikt net als zijn voorganger ook weer over een hartslagmeter, deze is volgens Samsung weer een stukje nauwkeuriger geworden.

De Samsung Gear Fit 2 is vanaf 10 juni te koop in de Benelux voor 199 euro, de Gear IconX komt in het derde kwartaal beschikbaar en gaat 229 euro kosten.