2min Devices

RADYGO Protector vermindert straling smartphones met 90%

In onze brievenbus vonden we vanmorgen een dikke enveloppen met daarin een doosje en een brief. Het betrof hier een speciaal hoesje dat de straling vanuit smartphones moet tegengaan. Al jarenlang gaan debatten of telefoons al dan niet kankerverwekkend kunnen zijn, RADYGO speelt hierop in.

Met behulp van dit speciale hoesje wordt de straling vanuit smartphones verminderd. Normaliter is de straling van een telefoon een bol ter grootte van een voetbal, maar door de RADYGO Protector krimpt deze omvang tot de grootte van een golfballetje.

Een bijkomend voordeel is dat de accuduur tegelijkertijd wordt bevorderd. Dat is volgens Derck Mekkering van RADYGO mogelijk door de optimalisatie van het signaal, waardoor minder van de accu wordt vereist. Mekkering schat dat de extra accuduur niet boven de tien procent uitvalt, maar dat is ook afhankelijk van het gebruik en de locatie van de gebruiker.

De case is uitgerust met een extra rubberen oppervlak, genaamd de RADYGO Stand, dat met magneten is verbonden met de werkelijke hoes. Dit gedeelte is optioneel en verhoogt het gebruiksgemak omdat het stroef is waardoor de smartphone minder snel wegglijdt, ook stelt de hoes de gebruiker in staat om de telefoon rechtop de zetten.

RADYGO Protector vermindert straling smartphones met 90% RADYGO Protector vermindert straling smartphones met 90%

Ook heeft RADYGO een speciale app genaamd RADYCAM ontwikkeld, waarmee het maken van selfies wordt vereenvoudigd. Dankzij de hoes kan je je telefoon op elk metalen oppervlak plakken en via de app een timer instellen om een foto te maken. De app is gratis te downloaden vanuit de App Store

Verschillende varianten en kleuren van de RADYGO Protector zijn beschikbaar voor de Apple iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, Samsung Galaxy S III en Galaxy S4. De prijzen variëren van 29,95 tot 34,95 euro.

In de toekomst zullen er volgens Mekkering cases voor meer types op de markt worden gezet, de Samsung Galaxy S5 (hands-on) wordt bijvoorbeeld overwogen.

Bron:RADYGO