2min

Apple heeft vandaag de Smart Battery Case geintroduceerd voor de iPhone 6 en iPhone 6S. Dit is een hoesje met daarin een accu verwerkt zodat het toestel een heel stuk langer meegaat op een volledige acculading. In totaal moet er met het hoesje 25 uur kunnen worden gebeld en 18 uur geïnternet.

De Smart Battery Case is wat ons betreft echt een functioneel hoesje en valt het qua design echt door de mand. Het is duidelijk dat dit hoesje niet door Jonathan Ivy is ontworpen. Aan de achterkant heeft de iPhone 6 een hele dikke bobbel gekregen met dit hoesje, daarin zit logischerwijs een tweede accu verwerkt. Via de Lightning-poort wordt de accu in de iPhone 6 opgeladen door de accu in het hoesje.

Op dit moment is het hoesje alleen te verkrijgen voor de iPhone 6 en iPhnoe 6S en nog niet voor de Plus-versies, of er nog een versie volgt voor de Plus-versies is onbekend. Aan de binnenkant is hoesje zacht en aan de buitenkant is het gemaakt van harde silicone. Ondans dat de iPhone een stuk dikker wordt blijven de camera en koptelefoonaansluiting vrij zodat deze nog steeds gebruiker kunnen worden.

De accucapaciteit van het hoesje is 1877 mAh. Hierdoor gaan een iPhone 6 en een iPhone 6s een heel stuk langer mee als deze gebruik maken van dit hoesje. Of het hoesje ook mooi is mag je zelf bepalen, maar wij zijn niet echt enthousiast, het hoesje verschijnt in het wit en het zwart en kost "slechts" 119 euro.