1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Intel zou erin zijn geslaagd om een producent van smartwatches over te nemen. Het gaat om het merk Basis, dat een smartwatch onder dezelfde naam op de markt heeft gebracht. Bij de overname van Basis zou 100 tot 150 miljoen dollar zijn gemoeid. Apple en Google hadden ook interesse in een overname.

Enige tijd terug zette Basis zichzelf te koop. Er werden gesprekken met Apple en Google gevoerd, maar uiteindelijk gaat Intel aan de haal met het bedrijf. Basis maakt smartwatches en volgens het bedrijf zelf is het Basis-horloge het meest geavanceerde model dat momenteel op de markt is.

Het horloge is bijvoorbeeld in staat om verschillende eigenschappen van het lichaam uit te lezen. Het betreft hier bijvoorbeeld het slaapgedrag, de temperatuur, de hartslag en de hoeveelheid zweet. Basis beschikt over een marktaandeel van ongeveer 7 procent, de grootste concurrent is Jawbone dat op 21 procent zit.

Het is onduidelijk of Intel zelf de markt voor smartwatches wil betreden, of puur kennis wil vergaren. Het meest aannemelijke is dat Intel graag chips wil verkopen aan producenten van smartwatches en dus niet zelf de markt in zal stappen.