1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple zou zich voor de update naar iOS 8 nadrukkelijk richten op het verbeteren van de Kaarten-applicatie. Eerder werd al beweerd dat Apple zich ook bezighoudt met de gezondheid van gebruikers.

In navolging van geruchten over een nieuwe applicatie met de naam Healthbook, komen er nu ook verhalen naar buiten dat het Amerikaanse merk de Kaarten-app grondig onderhanden zal nemen. De nieuwe geruchten zijn afkomstig van 9to5Mac, dat een vrijwel vlekkeloze reputatie heeft als het hierop aankomt.

Apple’s Kaarten-applicatie is de laatste tijd niet meer zoveel onder de aandacht gekomen. Dat is in principe wellicht een goed teken, want de lancering van de app werd door velen als een fiasco gezien. De applicatie is qua betrouwbaarheid echter nog niet beter dan Google Maps, de marktleider.

In iOS 8 zou nieuwe data worden geïntroduceerd en wordt ook ondersteuning geboden voor het opvragen van gegevens voor het openbaar vervoer. Dat is op zich geen grote verrassing, Apple deed de afgelopen tijd enkele overnames die hier al op wezen. Lees hiervoor ook onze artikelen over de overnames van Embark en HopStop.

Voor iOS 9 of later zou Apple ook mogelijkheden met Augmented Reality en plattegronden van gebouwen op het programma hebben staan. Waarschijnlijk wordt iOS 8 gepresenteerd tijdens de WWDC-conferentie in juni.