2min

Apple heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de Kaarten-app in iOS 6 te verbeteren. Zeker na het debacle rond de lancering waarbij veel kaarten simpelweg niet klopten en het een grote stap achteruit was ten opzichte van Google Maps. Vanaf iOS 7 gaat Apple ook de hulp van gebruikers inroepen om de Kaarten-app te verbeteren. Gebruikers krijgen bij het opstarten van de Kaarten-app de vraag of ze willen helpen de app te verbeteren.

Indien gebruikers akkoord gaan en bereidt zijn om de Kaarten-app te helpen verbeteren. Gaat Apple kijken welke locatie het meest wordt bezocht, dit is ongetwijfeld de thuislocatie van de gebruiker die ook is ingevuld in de Apple ID van de gebruiker. Vervolgens koppelt het de GPS-locatie van de meest bezochte locatie aan het adres van de gebruiker. Op die manier worden de Kaarten een stuk preciezer als er voldoende gebruikers meewerken aan het verbeteren van de app.

We gaan er vanuit dat Apple al een idee heeft waar een adres zich ongeveer bevindt en een bepaalde foutmarge hanteert. Als Apple dat namelijk niet doet zou ook het werkadres van iemand kunnen worden aangezien als een thuislocatie waardoor de Kaarten-app van Apple er eerder slechter dan beter op gaat worden.

Apple heeft het afgelopen jaar veel moeten verbeteren aan de Kaarten-app. Tijdens de lancering waren de problemen enorm gebruikers klaagden massaal over de Kaarten-app, Apple zag zich genoodzaakt de verantwoordelijke persoon, Scott Forstall, te ontslaan. Sindsdien heeft Apple enkele kleine overnames gedaan om de app en de kaarten te verbeteren. Er gingen zelfs geruchten dat Apple zou overwegen om TomTom over te nemen.