1 min

Google begint vandaag met de verkoop van de eigen Nexus-apparaten in Nederland. De Nexus 5 en Nexus 7 zijn daarmee via de zoekgigant zelf te koop. Voorheen verkochten respectievelijk Asus en LG deze producten al wel via de eigen kanalen.

Vandaag begint Google met de verkoop van de meest recente Nexus-apparaten via Google Play. Daarmee wordt ongetwijfeld aan de wens van een groot aantal consumenten voldaan. De Nexus-apparaten waren al wel te koop via de fabrikanten zelf, maar werden pas ver na de lancering aangeboden, vaak met een hogere prijs.

De Nexus-apparaten worden door Google ontwikkeld in samenwerking met een fabrikant naar keuze. De smartphones en tablets dragen een kale Android-skin en worden daardoor snel van updates voorzien. HTC, LG en Samsung bieden sinds enige tijd ook zulke naturel-versies van hun topproducten aan via Google Play. Deze zijn momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

De prijzen van de Nexus 5 (review) en Nexus 7 (review) zijn momenteel nog niet bekend. In Duitsland wordt de Nexus 5 aangeboden met 16 en 32GB opslagcapaciteit, voor respectievelijk 350 en 400 euro. De Nexus 7 is er met diezelfde opslagcapaciteit voor 229 en 269 euro. Het ligt in de lijn der verwachting dat Google deze prijzen zal overnemen.

e verkoop is op het moment nog niet begonnen, we verwachten de toestellen later vandaag in Google Play terug te vinden, de Nexus 5 hier en de Nexus 7 hier.