1 min

Google heeft vannacht de Nexus 5-smartphone officieel aangekondigd. De smartphone van Google was een van de minder goed bewaarde bedrijven van de zoekgigant. De smartphone wordt uitgerust met Android 4.4 KitKat, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem.

De Google Nexus 5 komt in twee kleuren: wit en zwart. Ook andere eigenschappen weten we eigenlijk al lange tijd vanuit de stroom aan geruchten. Zo beschikt de Nexus 5 over een Snapdragon 800-chipset met een 2,3 GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen en een Full HD-scherm van 5 inch, afgedekt met Gorilla Glass 3.

De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 8 megapixel, aan de voorzijde gaat het om 1,2 megapixel. De Nexus 5 kan 16- of 32GB aan opslagcapaciteit bevatten.

De telefoon is ook klaar voor NFC, 802.11ac, draadloos opladen en bevat een accu met 2.300 mAh aan capaciteit. De Nexus 5 heeft in tegenstelling tot de Nexus 4 weer een behuizing die grotendeels uit plastic bestaat, maar het zou wel gaan om een materiaal van hoge kwaliteit.

De Google Nexus 5 is in samenwerking met LG ontwikkeld en is vanaf heden te koop in verschillende landen via de Play Store voor 349 euro. België en Nederland zitten daar vooralsnog niet bij. Wel is de telefoon via verschillende winkelketens te koop met een adviesprijs van 399 euro.