min

Tags in dit artikel

Mensen die gebruikmaken van Google’s toetsenbord voor Android zullen na de meest recente update een betere autocorrectie krijgen. Google slaat ingevoerde teksten lokaal op apparaten op en gebruikt ze voor persoonlijke suggesties bij het typen van teksten.

Het Google-toetsenbord toont na de update naar versie 3.0 een balk boven de toetsen met de tekst Personalization is on. Touch for info. Bij het indrukken verschijnt een grote waarschuwing en worden gebruikers geïnformeerd over het verzamelen van de data en het doel daarvan.

Met de verzamelde gegevens kan Google betere autocorrectie bieden, omdat het op de gebruiker is afgestemd. Gegevens worden alleen binnen Google’s eigen applicaties en services verzameld. Deze functie is standaard ingeschakeld als Google’s toetsenbord wordt gebruikt.

De gegevens worden lokaal op het apparaat opgeslagen en zullen dus niet verzonden worden naar externe servers. Om de gegevens te verwijderen of de functionaliteit uit te schakelen, moet de gebruiker naar de instellingen van het toetsenbord gaan en de Personalized Suggestions uitschakelen.

Het Google-toetsenbord is te downloaden vanuit Google Play. De functionaliteit lijkt echter enkel te werken als het toestel in het Engels is ingesteld.