1 min

In de nabije toekomst zal Apple wellicht voor het eerst een applicatie voor Android uitbrengen. De Amerikaanse fabrikant overweegt iTunes uit te breiden naar Android. Ook een dienst die meer op Spotify lijkt wordt overwogen.

iTunes voor Android

In vergelijking met een jaar eerder zijn de verkopen via de iTunes Store in de Verenigde Staten met zo’n 11 procent teruggelopen, volgens analistenbureau Nielsen. Om de teruglopende verkoop van losse nummers en albums te compenseren, zou Apple ten langen leste bereid zijn om de iTunes Store voor Android-gebruikers beschikbaar te stellen als app.

Concurrent voor Spotify

Het uitbrengen van iTunes voor Android lijkt echter geen oplossing voor de lange termijn omdat muziekstreaming de toekomst lijkt te hebben. Apple heeft al een gratis streamingdienst genaamd iTunes Music. Daarbij is het enkel niet mogelijk om geheel naar eigen keuze muziek te beluisteren zoals bij Spotify het geval is.

Apple wil die mogelijkheid in de toekomst wellicht wel gaan bieden, het bedrijf is in gesprek met verschillende platenlabels om afspraken te maken. Eerder deze maand werd ook gemeld dat Apple voor iTunes meer exclusieve deals met artiesten wil hebben.