1 min Devices

Spotify denkt Apple’s iTunes te passeren

Spotify blaast hoog van de toren wat betreft de eigen toekomst. Het Zweedse bedrijf verwacht Apple’s iTunes binnenkort in financieel opzicht voorbij te streven.

In een interview met Music Week geeft Kevin Brown van Spotify aan dat partners van het bedrijf aangeven dat de dienst in continentaal Europa voor hen al meer inkomsten genereert dan iTunes. Waar de omzet van Spotify groeit, heeft dat bovendien directe gevolgen voor iTunes, omdat minder mensen muziek kopen. Brown verwacht dat het een kwestie van tijd is voordat Spotify ook in geheel Europa groter zal zijn dan iTunes.

Vanwege de manier waarop muziek via Spotify wordt geconsumeerd ziet Brown niet iTunes maar YouTube als grootste concurrent. Brown is ontevreden over de exclusieve deals die Apple bij platenmaatschappijen weet af te troggelen. Dankzij zulke deals verschijnt sommige muziek later of nooit op Spotify, maar wel op YouTube. Brown ziet liever dat Spotify en YouTube op dezelfde manier worden behandeld door labels.

Vooral het Verenigd Koninkrijk blijkt een belangrijke markt voor de streamingdienst. De Britten blijken verantwoordelijk voor een kwart van de totale omzet van het Zweedse bedrijf.

Bron:Guardian