1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is in gesprek met Comcast om afspraken te maken voor een online TV-dienst waarbij content van deze kabelaar wordt aangeboden. Dat meldt The Wall Street Journal.

Momenteel zijn de twee partijen nog niet dicht bij een afspraak, er zijn volgens bronnen veel hordes die genomen moeten worden om Apple’s plannen te kunnen realiseren. Comcast is in de Verenigde Staten de grootste kabelexploitant.

Apple heeft naar verluidt een dienst in gedachten waarbij een set-top box live TV kan streamen via internet. On-demand TV-shows en digitale opnames kan men vanuit de cloud kan afspelen. Er zou voor deze dienst een nieuwe Apple TV op de markt komen, welke via de touchscreens en Siri-functie van iDevices aan te sturen zal zijn.

Zo’n dienst kan echter erg intensief zijn voor de internetverbinding en daarom zou Apple ook een voorkeursbehandeling proberen af te dwingen bij de provider. Een dergelijke aanpak heeft Netflix ook moeten treffen, het moet ervoor zorgen dat de gebruikers geen haperingen zullen ervaren.

Een initiële samenwerking met kabelaars is geen gekke gedachte, Apple heeft dan direct een groot aanbod aan content tot de beschikking en hoeft zodoende niet bij alle filmmaatschappijen licenties af te sluiten.

Aangezien de gesprekken nog een een vroeg stadium verkeren, lijkt het niet aannemelijk dat er binnenkort al een concrete aankondiging vanuit het bedrijf uit Cupertino zal komen.