1 min

Er gaan al enige tijd geruchten over een nieuwe Apple TV settopbox, deze zou zorgen voor een naadloze mix van live en on-demand content en zou direct samenwerken met de kabelmaatschappijen. Apple zou echter de grootste moeite hebben om de kabelmaatschappijen te overtuigen en om contentdeals binnen te slepen. De kabelmaatschappijen zijn bang te touwtjes uit handen te geven en afhankelijk te worden van Apple en Apple’s eisen zouden daarbij niet helpen.

Bloomberg meld dat de gesprekken tussen Apple en kabelmaatschappijen over een nieuwe Apple settopbox stroef verlopen. Apple wil met zijn settopbox zorgen voor een naadloze mix van live en on-demand content en dit in een Apple design steken. Apple zou een speciale versie van iOS hiervoor willen gebruiken, waarin de apps ook een grote rol spelen. Struikelblok is onder meer hoeveel controle Apple krijgt over de gebruikersinterface en de hoeveelheid overeenkomsten die gesloten moeten worden om het product te lanceren.

Met Apple’s strikte prijsbeleid worden ook de kosten een moeilijk verhaal, klanten zullen alsnog maandelijks een kabelabonnement moeten betalen en mogelijk moet de settopbox geleased worden van het kabelbedrijf, in plaats van aangeschaft worden bij Apple. Een prijsmodel waar Apple dus nog geen ervaring mee heeft.

Bloomberg meld dat de onderhandelingen van Apple op dit moment het verst gevorderd zijn met Time Warner Cable, maar niet ver genoeg om dit jaar met een settopbox op de markt te komen.