Ondanks alle geruchten en zelfs de ontkenning van Samsung dat er een premiumversie van de Galaxy S5 in ontwikkeling is, is er nu toch een toestel in de benchmark database van GFXBench opgedoken dat duidt op een verbeterde versie van Samsung’s vlaggenschip. Het toestel dat is opgedoken beschikt namelijk over een Quad HD-scherm, ofwel een resolutie van 1440 bij 2560 pixels.

Er gaan al langere tijd geruchten over een zogenaamde Galaxy F-lijn, een lijn met premium Android-toestellen van Samsung. Toestellen die qua specificaties nog een stapje verder gaan dan de huidige vlaggenschepen en waarvoor ongetwijfeld ook meer betaald zal moeten worden.

Er is nu een toestel opgedoken in de benchmarkdatabase van GFXBench, wat mogelijk een verbeterde versie van de Samsung Galaxy S5 (hands-on) is. Het toestel beschikt over een Quad HD-scherm met een schermresolutie van 1440 x 2560 pixels, de aangekondigde Galaxy S5 beschikt over een Full HD-schermresolutie van 1080 x 1920.

Of Samsung nog meer specificaties heeft verbeterd is onduidelijk. De interne hardware is onbekend en dat geldt ook voor de behuizing. Mogelijk kiest Samsung bij een dergelijk premium model ook voor een aluminium behuizing.

Het typenummer van het toestel dat is uitgelekt is SM-G906S, het typenummer van de Galaxy S5 is SM-G900, waardoor het lijkt te gaan om een variant van de Galaxy S5, wellicht de Galaxy S5 premium? In elk geval lijkt het niet te gaan om een afzonderlijke Galaxy F-lijn waarover eerder geruchten verschenen, maar wel een smartphone met een uitzonderlijk goed scherm.