1 min

In het thuisland Zuid-Korea heeft Samsung een verbeterde versie van de Galaxy S5 uitgebracht. Het toestel is voorzien van ondersteuning voor LTE Advanced en heeft bovendien een Quad HD-scherm aan boord. Vooralsnog komt het toestel ook alleen in Zuid-Korea in de winkels te liggen.

De Samsung Galaxy S5 (review) heeft een hoogwaardiger broertje gekregen. Het toestel heeft in plaats van een Full HD-scherm een display met een Quad HD-resolutie, ofwel 1440 bij 2560 pixels. Tevens zit er geen 2 maar 3GB werkgeheugen in. In plaats van een Qualcomm Snapdragon 801-chipset bevat de Galaxy S5 LTE-A een Snapdragon 805-chipset, die ook LTE Advanced-ondersteuning brengt.

De Galaxy S5 LTE-A oogt exact hetzelfde als de originele Galaxy S5, maar heeft dus wel een verbeterd scherm dat de resolutie van de LG G3 (hands-on) evenaart. Omdat het scherm van de Galaxy S5 LTE-A slechts 5,1 inch meet is het wel een stukje scherper dan het 5,5 inch scherm van de G3, de pixeldichtheid bedraagt respectievelijk 577 en 538 pixels per inch.

Het is nog onduidelijk of Samsung plannen heeft om het toestel in andere delen van de wereld uit te brengen. Met LTE Advanced kunnen in theorie snelheden van 225 mbps behaald worden. In Nederland hebben KPN en Vodafone aangegeven de standaard te gaan uitrollen.