Een Japans bedrijf heeft het record voor de grootste Windows 8-migratie ooit, er zijn 30.000 clients van Windows XP naar Windows 8 gemigreerd. Daarmee werd het 12 jaar oude besturingssysteem vervangen en zijn een aantal Japanse banken die onder het bedrijf vallen voorlopig weer voorzien van een veilig besturingssysteem.

Op dit moment is er veel te doen om het aflopen van de ondersteuning voor Windows XP, vooral bedrijven en overheden zijn traag met het updaten naar een recentere versie van Windows. Een Japans bedrijf heeft nu laten zien dat het ook anders kan, dat bedrijf upgraden maar liefst 30.000 clients van Windows XP naar Windows 8 en gelijktijdig werd Office 2003 vervangen door Office 2013. Ook koos het bedrijf ervoor om de beveiliging verder op te schroeven door gebruik te maken van BitLocker Drive-encryptie.

Het bedrijf had minder dan twee jaar nodig om de complete migratie uit te voeren. Er werd gekozen om alle computers die ouder waren dan twee jaar fysiek te vervangen door een Windows 8-pc. Alle andere computers kregen een upgrade naar Windows 8.

Er is de laatste maanden op alle mogelijke manieren duidelijk gemaakt door Microsoft dat de ondersteuning van Windows XP gaat aflopen. Veel consumenten zijn de laatste maanden ineens begonnen aan het upgraden van hun computers, maar veel bedrijven blijven nog achter. Gebruikers hebben nog een kleine week de tijd, dat is voor bedrijven ongetwijfeld te kort maar de consument kan nog wel upgraden voor 8 april.

Na 8 april verloopt de ondersteuning voor het 12 jaar oude besturingssysteem en kan de veiligheid ervan niet meer worden gegarandeerd. Er is wel een uitzondering mogelijk, bedrijven kunnen voor veel geld ondersteuning bijkopen bij Microsoft, een mogelijkheid waar veel overheden waarschijnlijk gebruik van zullen gaan maken.

Lees ook onze blogs over het afgelopen van de ondersteuning voor Windows XP: