In navolging van de HTC One M8 heeft ook de Samsung Galaxy S5 inmiddels een valtest moeten doorgaan. De smartphone van de Koreaanse fabrikant wist de test goed te doorstaan, in tegenstelling tot zijn voorganger die ook aan een test wordt onderworpen.

Bij de eerste test worden beide telefoons onderworpen aan een val vanaf het middel, om te simuleren wat er gebeurt als de telefoon valt wanneer deze uit de broekzak wordt gehaald. Bij de tweede test wordt de afstand verhoogd tot het hoofd. De twee smartphones komen hier goed doorheen en hebben slechts schade aan de zijkanten.

Vervolgens worden de telefoons iets hoger gehouden, met het scherm naar beneden. De Galaxy S5 (hands-on) komt ook hier goed door, bij de Galaxy S4 breekt de afdekking van de camera. Als de hoogte nog een stukje wordt verlengd breekt het scherm van de Galaxy S4, de Galaxy S5 houdt ook dit vol.

Om het af te maken rijdt TechSmartt ook nog maar even over de high-end smartphone heen met een SUV, waarbij de afdekking van de lens wel wordt beschadigd, maar verdere beschadigingen blijven grotendeels uit.

Samsung is één van de weinig fabrikanten die zijn duurste smartphones nog steeds voorziet van plastic behuizingen. Van dat materiaal wordt doorgaans verondersteld dat het minder hoogwaardig is, wat bij valtests van vorige Galaxy S-modellen ook duidelijk bleek. De Galaxy S5 weet het ondanks het plastic goed te doen.