Uit een zeer uitgebreide test van AnandTech blijkt dat de Samsung Galaxy S5 bij zijn lancering niet de snelste smartphone van het moment zal zijn. De Koreaanse smartphone wordt overtroffen door zowel de Apple iPhone 5S als de HTC One M8.

In een totaal van 39 tests blijkt de Samsung Galaxy S5 (hands-on) in slechts twee tests de bovenliggende partij te zijn. De HTC One M8 (review) is in veel gevallen beter,net als Apple’s iPhone 5S (review).

Dat de Galaxy S5 niet de snelste smartphone van het moment is, is niet per se een probleem voor Samsung. De Koreaanse fabrikant legde tijdens de presentatie van de Galaxy S5 al direct uit dat prestaties niet meer het primaire uitgangspunt is. De gebruiker komt meer centraal te staan en daarom heeft Samsung bij de ontwikkeling vijf aspecten in de gaten gehouden: Ontwerp, camera, connectiviteit, gezondheid en lifestyle.

Samsung begint morgen met de verkoop van de Galaxy S5. De adviesprijs is vastgesteld op 699 euro. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de smartphone al terug met prijzen rond de 660 euro.