1 min

Uit een mail van Microsoft blijkt dat Windows Phone 8.1 op 14 april wordt verstrekt aan ontwikkelaars. Ook de normale gebruiker kan desgewenst aan de slag met de update.

In een mail aan partners heeft Microsoft aangegeven dat de uiteindelijke versie van Windows Phone 8.1 op 14 april wordt verspreid. Hoewel de update in principe bedoeld is voor ontwikkelaars en fabrikanten, is het voor alle Windows Phone-gebruikers mogelijk om de update te installeren.

Nokia maakte tijdens de presentatie van nieuwe Lumia-smartphones bekend dat het de update tijdens de zomer zal uitrollen naar alle Windows Phone 8-apparaten. De Lumia Cyan-update wordt hiervoor verantwoordelijk en gaat gepaard met aanpassingen en toevoegingen die het Finse bedrijf zelf nog zal doorvoeren.

Windows Phone 8.1 introduceert een nieuwe spraakassistent met de naam Cortana, ook wordt het Action Center toegevoegd, waarin notificaties worden verzameld. Het besturingssysteem wordt persoonlijker dankzij de mogelijkheid om de Modern UI een achtergrond te geven en het uiterlijk van het vergrendelscherm naar smaak aan te passen.