1 min

Microsoft heeft de eerste update voor Windows Phone 8.1 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Zij kunnen de update nu via de app "Preview for Developers" downloaden. Met de update wordt de hardware-ondersteuning uitgebreid, kunnen tegels op het startscherm in mappen worden geplaatst en worden mobiele websites beter weergegeven in Internet Explorer.

Het is nog onduidelijk wanneer Microsoft deze update naar alle reguliere gebruikers zal gaan uitrollen maar waarschijnlijk duurt dat nog enkele weken tot maanden. Wel kunnen reguliere gebruikers via de app "Preview for Developers" de update al installeren.

De belangrijkste wijzigingen in deze update zijn dat fabrikanten met meer chips, schermgroottes en resoluties kunnen werken. Zo wordt er een nieuwe Snapdragon 800 Pro ondersteunt, 7 inch schermen en de schermresolutie 1280 x 800 pixels. Meer informatie over de technische wijzigingen.

Voor de gebruiker zijn de belangrijkste wijzigingen dat er mappen met tegels aangemaakt kunnen worden op het hoofdscherm en dat de mobiele versie van Internet Explorer 11 beter in staat is om mobiele websites weer te geven. Microsoft heeft ervoor gekozen om bepaalde nieuwe technieken die nog niet zijn gestandaardiseerd ook te ondersteunen, Safari en Chrome ondersteunen deze technieken al.

In sommige landen komt ook de persoonlijke assistent Cortana beschikbaar, maar dat geldt helaas niet voor Nederland of België.