1 min

Tags in dit artikel

, ,

Motorola heeft de Moto G Forte aangekondigd. Dit is een variant op de originele Moto G, waarbij de behuizing verstevigd is. De specificaties en functies van de Moto G Forte zijn identiek aan die van de standaardversie.

Vooralsnog wordt de Moto G Forte enkel in Mexico verkocht. Gebruikers die al een normale Moto G (review) hebben aangeschaft blijven desondanks niet in de kou staan, want in feite is de Moto G Forte simpelweg voorzien van een andere behuizing. Die behuizing is ook al langere tijd los aan te schaffen en op een Moto G aan te brengen.


De Moto G en Moto G Forte beschikken afgezien van de behuizing over identieke specificaties. De toestellen beschikken bijvoorbeeld over een Qualcomm Snapdragon 400-chipset waarbij de dual-core processor tikt op 1,2 GHz, het scherm heeft een afmeting van 4,5 inch en toont 720 bij 1280 pixels.

Het werkgeheugen in de smartphone bedraagt 1GB, de opslagcapaciteit bedraagt 8 of 16GB. Standaard draait de Moto G op Android 4.3 Jelly Bean, maar een update naar Android 4.4 KitKat (review) is beschikbaar.

De Motorola Moto G is in Techzine’s prijsvergelijker terug te vinden met prijzen vanaf ongeveer 180 euro. In ons Koopadvies staat de smartphone op de eerste plaats bij smartphones onder de 200 euro.