De Motorola Moto E is zojuist aangekondigd tijdens een evenement in Londen. De Motorola Moto E is gericht op opkomende markten en heeft daarom een bescheiden prijskaartje gekregen. Ook is er een Moto G-variant met 4G en microSD-ondersteuning gepresenteerd.

Motorola Moto E

De Moto E heeft veel uiterlijke eigenschappen van de Moto G (review) en Moto X (review) overgenomen, zo heeft het toestel bijvoorbeeld een gebolde achterkant. Om de prijs laag te houden heeft Motorola natuurlijk wel concessies moeten maken. Zo is er geen frontcamera op het toetel geplaatst.

Motorola heeft gekozen voor een scherm van 4,3 inch met een resolutie van 960 bij 640 pixels. Het rekenwerk wordt verzet door een 1,2 GHz dual-core processor uit een Snapdragon 200-chipset. Verder is er ook 1GB werkgeheugen en een 5 megapixel-camera op de achterzijde. Een flitser heeft deze camera helaas niet.

Het dienstdoende besturingssysteem is Android 4.4 KitKat (review), momenteel de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Motorola heeft de belofte gemaakt om nieuwe updates snel uit te rollen nadat ze beschikbaar zijn gekomen. Dat kan de fabrikant beloven omdat het slechts minieme aanpassingen aan het besturingssysteem heeft gemaakt.

Motorola Moto G

Naast de Moto E presenteerde Motorola ook een nieuwe variant van de Moto G. Dit toestel beschikt zoals verwacht over ondersteuning voor 4G-netwerken. Een verrassing is dat het toestel ook ruimte biedt voor een microSD-kaartje.

Beschikbaarheid

De Moto E komt beschikbaar in meer dan 40 landen, de adviesprijs bedraagt 119,95 euro. De Moto G met 4G-ondersteuning krijgt een adviesprijs van 199,95 euro en is daarmee één van de goedkoopste smartphones met 4G-ondersteuning.

Update (11:30)
De prijzen zijn inmiddels bekend en in het artikel toegevoegd.