1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft het advies gegeven om geen lange video’s in 4K-resolutie te schieten met de Xperia Z2. Doen gebruikers dat wel, dan zou dat in een oververhit toestel kunnen resulteren. In dat geval wordt de Camera-app automatisch gesloten om schade te voorkomen.

Vooralsnog zijn er geen meldingen van gebruikers die blijvende schade hebben aan hun Sony Xperia Z2 door het opnemen van lange foto’s. Sony heeft een statement de deur uit gedaan over het euvel:

"We zijn ons ervan bewust dat sommige gebruikers problemen hebben bij het schieten van lange 4K-video’s. Het opnemen van zulke video’s kunnen veel rekenkracht, accucapaciteit en opslagruimte kosten. Voor de beste ervaring raden we een microSD-kaart met een hoge capaciteit aan, neem ook geen video’s langer dan een paar minuten op."

Kieren

Sommige gebruikers melden ook dat hun Xperia Z2 niet goed in elkaar zit. Tussen het glazen paneel op de voorkant en de aluminium zijdes van het toestel zouden bij sommige modellen een of meerdere kieren zitten. Het vaakst zit die kier rechtsboven op de witte variant van het toestel. Het is de vraag of deze modellen stof- en waterdicht zijn.

Sony onderzoekt dit probleem en geeft aan dat het mogelijk is om een waterbestendigheidstest uit te laten voeren bij een service center van het bedrijf.