Sony heeft vanmorgen de Xperia Z2 aangekondigd. Geruchten over de komst van het nieuwe vlaggenschip gingen al lange tijd. De meest opvallende eigenschappen ten opzichte van de Xperia Z1 zijn de mogelijkheid om 4K-video’s op te nemen, ook is de interne hardware op zo goed als elk vlak verbeterd.

De Xperia Z1 (review) is nog niet lang onder ons, maar Sony houdt het tempo erin en komt alweer gauw met een opvolger. De Xperia Z2 gaat er op vrijwel alle vlakken op vooruit. Zo is de Snapdragon 800-processor ingeruild voor een Snapdragon 801, welke een tikje sneller en energiezuiniger is.

Het hoogtepunt van de Xperia Z2 is de mogelijkheid om 4K-video’s op te nemen, ook biedt de telefoon de mogelijkheid om met 120 beelden per seconde slowmotion-video’s te maken. De resolutie van foto’s blijft met 20,7 megapixel identiek. De Xperia Z2 wordt uit de doos geleverd met Android 4.4.2 KitKat.

Het scherm is met 5,2 inch een tikje groter dan dat van de Xperia Z1, de Full HD-resolutie blijft echter behouden. Sony belooft echter het beste scherm ter wereld, omdat het kleurenspectrum zeer uitgebreid is. Verder vinden we intern nog 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, een micro SD-slot en een accu met een capaciteit van 3.200 mAh.

De Xperia Z2 is nog beter bestand tegen water en voldoet nu aan de IP58-standaard. Dat houdt in dat de telefoon maximaal een half uur op een diepte van 1,5 meter moet kunnen overleven. Sony levert tevens oordopjes mee, waarin microfoons zijn ingebouwd die omgevingsgeluid kunnen wegfilteren.

Sony heeft aangegeven dat de Xperia Z2 in april wereldwijd wordt uitgebracht, de verwachte toestelprijs is niet bekend. Wel weten we dat de Xperia Z2 in de kleuren paars, wit en zwart wordt uitgebracht.