Zojuist is bekendgemaakt dat de verkoop van de Sony Xperia Z2 in Nederland enige vertraging oploopt. Het nieuwe vlaggenschip van Sony zal eind april in de winkels komen te liggen, de originele planning was 8 april jongstleden.

De officiële verklaring van Sony is dat het momenteel niet aan de grote vraag naar het nieuwe vlaggenschip kan voldoen, de vraag is volgens Sony groter dan verwacht. Daardoor wordt de smartphone in verschillende landen uitgesteld, Nederland is er daar één van. Een woordvoerster van Sony heeft tegenover Techzine aangegeven dat ook de pre-orders met twee weken zijn uitgesteld. De Xperia Z2 Tablet ligt al wel in de winkelschappen.

De Sony Xperia Z2 (hands-on) is voorzien van een Snapdragon 801-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,3 GHz. Het scherm heeft een afmeting van 5,2 inch dat een resolutie van 1080 bij 1920 pixels toont. De camera schiet foto’s in 20,7 megapixel en is ook in staat om 4K-video’s te schieten. De metalen behuizing is waterdicht tot een meter onder water gedurende een half uur.

De adviesprijs van de Xperia Z2 bedraagt 649 euro.