Het begint erop te lijken dat vrijwel alle toestelen die we op het Mobile World Congress mogen verwelkomen al zijn uitgelekt voordat het zover is. Vandaag is de Sony Xperia Z2 uitgelekt, codenaam Sirius, op de foto’s is goed te zien dat het nieuwe vlaggenschip van Sony veel weg heeft van zijn voorgangers. Ook kiest Sony opnieuw voor de kleuren zwart en wit.

De Sony Xperia Z2 krijgt waarschijnlijk een scherm van 5,2 inch met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, waarmee het scherm 0,2 inch groter is dan de Xperia Z1. Waarschijnlijk zal het toestel zelf niet heel veel groter maar zal Sony proberen vooral de bezels dunner te maken.

De Xperia Z2 krijgt waarschijnlijk de beschikking over de AB-versie van Snapdragon 800-chip, daarbij is de kloksnelheid van de GPU net even hoger, 550 MHz in plaats van 450MHz, waardoor de grafische prestaties flink omhoog gaat. Het werkgeheugen zal naar verluidt worden opgeschroefd tot 3 GB.

De camera van de Xperia Z2 zou verder opnieuw beschikken over 20,7 megapixels maar zou wel een betere lens krijgen dan zijn voorgangers. Uiteraard wordt het toestel geleverd met de laatste Android-versie 4.4.2, waarbij Sony het ontwerp van de eigen skin ook weer wat heeft bijgewerkt.

Tot slot zal Sony ongetwijfeld hebben gekozen voor het waterdicht maken van het toestel. Het ontwerp is verder geheel in stijl met eerder toestellen van Sony. Eerder deze week lekte ook al een video uit van wat de nieuwe interface van de Xperia Z2 zal worden.