2min Devices

Sony Xperia Z2 is vanaf nu verkrijgbaar

Sony heeft ons zojuist per e-mail laten weten dat de Xperia Z2 nu verkrijgbaar is. Het toestel is gisteren uitgeleverd naar alle grote Nederlandse telecomproviders en Phone House. Op dit moment is Sony nog druk bezig met het uitleveren naar alle webwinkels, maar in de loop van deze week is het toestel waarschijnlijk ook daar te verkrijgen.

Alle mensen die de Sony Xperia Z2 hebben gepreorderd bij een van de grote providers zullen waarschijnlijk in de loop van deze week hun toestel ontvangen. Degene die een preorder heeft geplaatst bij een webwinkel zal waarschijnlijk nog een weekje langer moeten wachten. Sony geeft aan dat er voldoende voorraad is uitgeleverd en dat het toestel ook gewoon kan worden besteld bij een van de grote providers en bij Phone House.

Voor Sony gaat de verkoop in Nederland nu echt van start, weliswaar met een kleine achterstand op concurrenten HTC en Samsung die begin deze maand al zijn losgegaan. Op Techzine verwachten we zeer binnenkort een review te kunnen publiceren van de Xperia Z2 om een goede vergelijking te kunnen doen met de HTC One M8 (review) en de Samsung Galaxy S5 (review). Tot die tijd kunnen onze bezoekers terecht bij onze hands-on van de Xperia Z2!

De Sony Xperia Z2 is het nieuwe vlaggenschip van Sony en beschikt over een 5,2 inch Full HD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 801-chip net zoals de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5. Qua prestaties zullen de toestellen dan ook maar weinig verschillen. Het grote verschil wil Sony maken met de waterdichtheid, camera en noice-cancellation headset ter waarde van 50 euro die met elk toestel wordt meegeleverd. Ook geeft Sony gratis het nieuwe album Escape van Michael Jackson weg. Het toestel heeft een adviesverkoopprijs van 649 euro, waar alle winkels zich op dit moment nog aan houden.