1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens Barclays Capital zal Apple in 2014 ongeveer 70 miljoen exemplaren van de iPhone 6 verschepen. Het bureau baseert zich hierbij op cijfers van een Taiwanese leverancier.

Het Taiwanese bedrijf Catcher zou een samenwerking met Apple zijn aangegaan en 15 procent van de aluminium behuizingen uitleveren. Het gaat daarbij in 2014 om 10,5 miljoen behuizingen. Een simpele rekensom leert ons dat Apple daarmee in 2014 zo’n 70 miljoen behuizingen voor handen zal hebben. Een deel van de behuizingen kan natuurlijk ook pas voor assemblage worden gebruikt in 2015.

Met dat aantal zal Apple aanzienlijk meer exemplaren van de nieuwe iPhone beschikbaar willen hebben dan in het verleden het geval was. In 2013 verkocht Apple in het laatste kwartaal bijvoorbeeld 51 miljoen iPhones, waarbij ook de oude exemplaren mee worden geteld. De iPhones worden traditioneel gezien grotendeels in het vierde kwartaal van het jaar verkocht.

Barclays verwacht dat het aantal verschepingen 35 tot 40 procent hoger zal liggen dan vorig jaar het geval was. Barclays doelt dan waarschijnlijk wel op het totaal aantal iPhones en dus ook de oudere modellen die na introductie van het nieuwe model doorgaans nog lang in de verkoop blijven.

De iPhone 6 komt volgens veel geruchten in twee varianten waarbij de schermgrootte verschilt. Gisteren kwam het nieuws dat de grote variant waarschijnlijk pas in 2015 op de markt komt door problemen met de accu.