2min

Volgens Katy Huberty, een analist van Morgan Stanley, heeft Apple maar liefst 20 procent meer iPhone 6-toestellen besteld dan iPhone 5S toestellen vorig jaar. Apple verwacht volgens Huberty dat de iPhone 6 een flink stuk beter zal gaan verkopen dan zijn voorganger, mogelijk vanwege het grotere scherm dat het toestel zal krijgen.

Apple is het bedrijf waar het meest over gespeculeerd wordt en daarom moet elk gerucht over het algemeen met een korrel zout worden genomen. Toch zitten er in veel geruchten een kern van waarheid. Katy Huberty, een analist van Morgan Stanley, is recent in Azië geweest en heeft vernomen dat Apple veel meer iPhone 6-exemplaren heeft besteld. Apple zou in vergelijking met vorig jaar maar liefst 20 procent meer toestellen hebben besteld. De verwachting van Huberty zelf lag rond de 12 procent.

De iPhone is voor Apple nog steeds het belangrijkste product uit het assortiment, maar liefst 60 procent van Apple’s verkopen komt uit iPhones, een nog groter deel is verantwoordelijk voor Apple’s omzet. De iPhone heeft dan ook het meeste invloed op de beurskoers van Apple. Een stijging van 20 procent zal dan ook ongetwijfeld erg goed zijn voor Apple’s financiële resultaten en beurskoers.

Veel analisten gaan ervan uit dat de iPhone 6 een groter scherm gaat krijgen en dat dit zal zorgen voor een flinke stijging in het aantal verkopen van de iPhone. Er lopen nog veel mensen rond met een iPhone 4 en iPhone 4S met een 3,5 inch scherm. Vooral deze gebruikers zouden nu klaar zijn om over te stappen op een nieuw iPhone-model met een groter scherm. Huberty verwacht overigens dat de iPhone 4S voorlopig nog wel even in het assortiment zal blijven als budgettoestel, vooral omdat deze beter verkoopt dan de iPhone 5C.

Huberty laat verder weten dat er geen problemen lijken te zijn met de productie van de iPhone 6 en dat deze vroege productie ervoor zou kunnen zorgen dat Apple meer exemplaren beschikbaar heeft bij de introductie van het toestel. Een mogelijkheid die zij niet noemt is dat Apple de introductiedatum naar voren kan halen. Apple presenteerde de iPhone 5S en 5C op 10 september, er gaan geruchten dat de iPhone 6 al in augustus wil presenteren.