1 min

Apple lijkt erop te rekenen dat het alle records gaat breken met de iPhone 6. Het Amerikaanse bedrijf heeft volgens The Wall Street Journal 70 tot 80 miljoen exemplaren van de smartphone besteld. Het gaat dan om beide varianten met schermgroottes van 4,7 en 5,5 inch.

The Wall Street Journal heeft uitgaande van eerdere beweringen een aardig hoge betrouwbaarheid, de bronnen van de Amerikaanse krant zijn dus doorgaans goed ingelicht. Die informanten laten ditmaal weten dat Apple 70 tot 80 miljoen exemplaren van de iPhone 6 heeft besteld, te produceren voor de jaarwisseling.

Dat is veel meer dan wat van de iPhone 5C (review) en iPhone 5S (review) werd besteld, toen ging het om 50 tot 60 miljoen stuks. Hoe de verhouding tussen de twee modellen van de iPhone 6 in de bestelling is, is niet duidelijk. Eerder deze maand werd vanuit Taiwan al beweerd dat Apple een bestelling voor 68 miljoen exemplaren had geplaatst.

Apple brengt de iPhone 6 vermoedelijk uit met een scherm van 4,7 en 5,5 inch. Over het grotere model is vaak gezegd dat het de lancering in september mogelijk niet haalt. Het is nog onduidelijk of dit het geval zal zijn. De bronnen geven wel aan dat er productieproblemen zijn, dat komt vooral door het scherm dat dunner moet zijn.

De bronnen melden dat Apple zoveel exemplaren heeft besteld omdat het bedrijf erop rekent dat het veel klanten van andere merken kan losweken dankzij het grotere schermformaat van de iPhone 6.