Volgens de Taiwanese editie van Business Weekly heeft Apple maar liefst 68 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 6 besteld bij zijn leveranciers. Als de informatie juist is, dan betekent dat een verdubbeling in vergelijking met de iPhone 5. Reden voor de grote bestelling zou zijn omdat de iPhone 5S in het begin moeilijk leverbaar was, zeker de goudkleurige variant.

Wanneer de nieuwe iPhone precies wordt gepresenteerd en wanneer het toestel vervolgens op de markt gaat komen is nog steeds onduidelijk. Voor de hand ligt dat de nieuwe iPhone ergens begin september zal worden gepresenteerd en eind september in de eerste landen in de verkoop gaat. In België en Nederland komt de iPhone 6 dan waarschijnlijk pas in oktober. Dit is echter nog pure speculatie, omdat Apple nog niets heeft losgelaten over het nieuwe model.

Wel draait de geruchtenmolen op volle toeren en lekt er van alles uit, voornamelijk de behuizing is al meerdere keren uitgelekt. Verder gaan er hardnekkige geruchten over saffierglas. Over de specificaties van het toestel en eventuele nieuwe eigenschappen is nog steeds weinig bekend. Wel zou TSMC nu ook chips produceren voor Apple om te gebruiken in de nieuwe iPhone en iPads. Daarmee is Apple weer iets minder afhankelijk van Samsung, dat ook chips levert aan het bedrijf uit Cupertino.

68 miljoen exemplaren is wel echt een recordbestelling voor Apple, zoveel exemplaren bestelde het bedrijf nog nooit op voorhand. Het merk moet dan ook wel overtuigd zijn dat de iPhone 6 een succes gaat worden. De kans is echter groot dat die 68 miljoen exemplaren nog verdeeld moeten worden over twee versies. Het gerucht gaat namelijk dat Apple met twee iPhones komt: een met een 4,7 inch-scherm en een groter model met een 5,5 inch-scherm. De schermen zouden beschermd worden door een laag saffier wat uit tests nog resistenter tegen krassen en beschadigingen is gebleken. Apple gebruikt momenteel Gorilla Glass.