1 min

Microsoft werkt aan een wearable die voorzien is van maar liefst 11 sensoren en een uiterlijk dat doet denken aan de Nike FuelBand. Het scherm zou bovendien aan de binnenkant van de pols zitten, omdat dat een natuurlijkere positie zou zijn gebleken.

Nu Google vorige week Android Wear definitief uit de doeken heeft gedaan, lijkt de beurt aan Apple en Microsoft. Van beide merken wordt al langer verondersteld dat er gewerkt wordt aan een of meerdere wearables, maar vooralsnog is er officieel niets concreets getoond.

Microsoft zou een wearable in ontwikkeling hebben waarin maar liefst 11 sensoren worden verwerkt. Wat deze sensoren precies voor metingen uitvoeren is niet duidelijk, maar met deze bewering kunnen we optekenen dat de wearable zich deels op activiteiten richt. De wearable moet volgens de anonieme bronnen kunnen samenwerken met Android, iOS en Windows Phone, dit werd al eerder beweerd.

Opvallend is ook dat Microsoft de wearable ontwerpt met de binnenkant van de pols als uitgangspunt. Deze locatie is prettiger om veelvuldig notificaties te checken, bovendien blijft de inhoud van die notificaties dan meer privé. Het uiterlijk van de wearable zou veel weghebben van Nike’s FuelBand. De wearable wordt echter wel een stuk dunner.

Volgens de anonieme bronnen kan de wearable in oktober verwacht worden. Rond die tijd zou Apple ook met de iWatch komen, de Android Wear-producten zijn al op de markt gebracht. Vanaf de herfst kan de strijd om de pols van gebruikers dus in alle hevigheid losbranden.