2min

Introductie

Er is een duidelijk verschil zichtbaar tussen de strategie van verschillende smartphonefabrikanten. Apple, HTC en Samsung brengen jaarlijks één nieuw vlaggenschip uit, LG en Sony doen dat sinds enige tijd elk half jaar.

Het logische gevolg is dat de verschillen op technisch gebied doorgaans minder groot zullen zijn bij LG en Sony. Als bijkomend voordeel kan je natuurlijk wel stellen dat je bij deze merken altijd het beste van het beste koopt. Als je begin dit jaar nog de Samsung Galaxy S4 of HTC One hebt gekocht, wéét je dat je toestel binnen enkele maanden oud nieuws is omdat er opvolgers aan zaten te komen. Dat is bij LG en Sony in zekere zin ook zo, maar het gat ten opzichte van de voorganger is minder groot.


Sony bracht in de eerste helft van 2013 eerst de Xperia Z (review), welke als grootste speerpunt de waterdichte behuizing had, al waren er natuurlijk veel meer positieve aspecten. Sony bood echter maar korte tijd het beste toestel, want in mijn ogen waren de HTC One en Samsung Galaxy S4 die kort erna volgden in een aantal cruciale opzichten beter. In de tweede helft van 2013 volgde vervolgens de Xperia Z1 (review) en dat toestel overtrof de One en Galaxy S4 met speels gemak dankzij veel betere prestaties en een hoogwaardige behuizing.

Nu is het dus de beurt aan de Xperia Z2, die het onder andere moet opnemen tegen de onlangs geïntroduceerde HTC One M8 (review) en de Samsung Galaxy S5 (review). Over enige tijd zal LG zich in de strijd mengen met de G3 en zo blijft het Android-landschap zich voortdurend bewegen. Het is bovendien de vraag hoe de Xperia Z2 zich verhoudt ten opzichte van de Xperia Z1 en dan is er natuurlijk ook nog concurrentie met andere mobiele besturingssystemen aan boord.

Model Prijs
LG Google Nexus 5 (review) 335 euro
LG G2 (review) 380 euro
Sony Xperia Z1 (review) 430 euro
Apple iPhone 5S (review) 580 euro
Samsung Galaxy S5 (review) 595 euro
HTC One (M8) (review) 610 euro
Sony Xperia Z2 610 euro

Op dit moment is de Xperia Z2 samen met de HTC One M8 de duurste high-end smartphone in het bovenstaande lijstje. De Xperia Z1 is inmiddels ook al aanzienlijk goedkoper geworden door de introductie van de Xperia Z2.

De Xperia Z2 is verkrijgbaar in de kleuren paars, wit en zwart. Het toestel beschikt dan over 16GB opslagruimte, uit te breiden via microSD.