1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens een persconferentie in New York heeft Acer een nieuwe tablet geïntroduceerd. De Iconia One 7 heeft een dual-core processor van Intel aan boord, de adviesprijs bedraagt 149 euro.

Het rekenwerk wordt verricht door een Intel Atom Z2560-processor. Deze chip heeft twee rekenkernen en draait doorgaans op een kloksnelheid van 1,60 GHz. Er is 1GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte aanwezig. Dankzij een microSD-slot is er de mogelijkheid om de opslagruimte verder uit te breiden.

De Acer Iconia One 7 heeft een IPS-scherm van 7 inch met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De schermverhouding is 16:10 en daarmee volgens Acer ideaal om video’s te bekijken. De behuizing is 8,9 millimeter dik en omdat de tablet niet erg breed is, is deze prima met één hand vast te houden.

Het besturingssysteem is bij introductie het inmiddels wat verouderde Android 4.2 Jelly Bean, maar een update naar Android 4.4 KitKat staat volgens Acer wel in de stijgers.

De Iconia One 7 komt beschikbaar in tien kleuren, al is het nog onduidelijk of alle kleuren ook op alle markten zullen verschijnen.

Update (16:25)
Acer heeft aan Techzine laten weten dat de tablet in eerste instantie alleen in het zwart beschikbaar komt. Op termijn zullen andere kleuren volgen.