Android- en iOS-gebruikers kunnen voortaan gebruik maken van speciale applicaties voor Google Docs en Google Sheets. Een applicatie voor Google Slides zal binnenkort ook worden uitgebracht.

De Docs- en Sheets-applicaties zijn beschikbaar voor Android, de iPad, iPhone en iPod touch. Voorheen moesten gebruikers uitwijken naar Google Drive of de web-apps van Google om documenten aan te maken, te bewerken of te bekijken.

Met behulp van Google’s applicaties kunnen gebruikers gelijktijdig aan een document werken. De apps zijn bovendien ook zonder internetverbinding te gebruiken, alles wat de gebruiker wijzigt wordt direct lokaal opgeslagen.

Hoewel Google Docs en Google Sheets al in de applicatiewinkels zijn verschenen, zal Google Slides langer op zich laten wachten. De ontwikkeling van die app lijkt vertraging op te hebben gelopen. Google geeft geen indicatie van wanneer deze app verwacht mag worden.

Google Docs en Google Sheets zijn gratis te downloaden vanuit de App Store. Android-gebruikers halen Google Docs en Google Sheets uit Google Play.