1 min

Samsung heeft mogelijk zelf wat details rondom de mini-variant van de Galaxy S5 blootgelegd. Op de Britse website van het bedrijf is een vermelding van het toestel gevonden, waarin het appraat ‘Galaxy S5 Dx’ wordt genoemd.

Het lijkt erop dat Samsung een nieuwe naamgeving wil hanteren voor de varianten van het vlaggenschip. Zo werd vorige week de Galaxy K Zoom gepresenteerd, dit is de opvolger van de Galaxy S4 Zoom (review). Ook de mini-versie van de Galaxy S5 krijgt een andere naam. Waar Dx naar verwijst is ons een raadsel. De pagina is inmiddels van de website verwijderd.


De originele Galaxy S5 (review) kwam beschikbaar in de kleuren blauw, goud, wit en zwart. Op de webpagina van de Galaxy S5 Dx is ook een groene variant zichtbaar. Het toestel lijkt ook niet uitgerust te worden met een hartslagmeter. Of de vingerafdrukscanner wel zijn opwachting zal maken is aan de hand van de afbeelding niet te zeggen.

Volgens geruchten komt Samsung ook nog met een Prime-versie van de Galaxy S5. Bij dat toestel is de schermresolutie opgekrikt van Full HD naar QHD.