Op een ondersteuningspagina van Microsoft wordt de Surface Pro 3 genoemd. Dit lijkt een nieuwe aanwijzing dat de nieuwe tablet binnenkort wordt aangekondigd.

Op 20 mei zal Microsoft een evenement organiseren. De verwachting is dat de softwaregigant in ieder geval op de proppen komt met een kleinere variant van de Surface-tablets. Er gingen echter ook al vrijwel direct geruchten dat Microsoft meer Surface-producten zal presenteren.

De vermelding van de Surface Pro 3 op een ondersteuningspagina van Microsoft zelf lijkt een nieuwe aanwijzing dat er inderdaad een nieuwe iteratie op stapel staat. Eerder deze week werd al beweerd dat het hierbij om een kleine update gaat met een zuinigere processor uit Intel’s Haswell-reeks. Een zuinigere processor kan ervoor zorgen dat de behuizing van de tablet dunner zal worden.

Uit de ondersteuningspagina is verder niet veel af te leiden over de nieuwe tablet, het betreft problemen met de ondersteuning voor opnames met de webcam, wanneer de H.264-codec gebruikt wordt. Dit probleem is volgens de pagina opgelost middels een update.