2min Devices

Hancom Office bevestigt Samsung Galaxy Tab S 8.4 en 10.5

Dat er nieuwe tablets van Samsung op komst waren was al geen geheim meer, Samsung heeft naar verschillende media uitnodigingen verstuurd voor een presentatie op 12 juni. Ook gingen er al redelijk wat geruchten over de komst van een Galaxy Tab S 8.4- en 10.5-tablet. Hancom Office bevestigt nu de komst van deze tablets in de changelog van de eigen app.

Hancom Office werkt exclusief samen met Samsung en maakt een complete Office Suite voor Android die veel verder gaat dan de meeste andere Office-apps op Android. Hancom Office is zo goed als gelijkwaardig aan Microsoft Office. Samsung bracht de suite eerder al uit op de TabPro- en NotePro-tablets. Op de Galaxy Tab-series is Hancom Office vooralsnog niet te krijgen.

Hancom Office heeft inmiddels een update beschikbaar gesteld voor de Office-apps en daarin staat dat ondersteuning is toegevoegd voor de Galaxy Tab S 8.4 en 10.5, waarmee de komst van de tablets ook meteen is bevestigd. Op 12 juni zal Samsung deze tablets gaan presenteren, naar verluidt zullen deze tablets beschikken over AMOLED-schermen met een QHD-resolutie (2560×1600 pixels). Samsung gebruikt al jaren AMOLED-schermen in de smartphones, maar niet in de tablets, omdat het lastig is om AMOLED-schermen op die grootte te produceren. Verder zal er waarschijnlijk ook een vingerafdrukscanner in de knop op de voorkant verwerkt zijn. We gaan ervan uit dat de hartslagmeter achterwege wordt gelaten, maar je weet het natuurlijk nooit bij Samsung.

Hancom Office bevestigt Samsung Galaxy Tab S 8.4 en 10.5
Wanneer en of de tablets in de Benelux beschikbaar komen en welk prijskaartje Samsung aan de tablets gaat hangen is onduidelijk. Samsung is momenteel al in vrijwel elke prijsklasse actief met tablets.

Afbeelding boven het artikel is slechts ter illustratie en is niet de Galaxy Tab S