De officiële aankondiging van de Samsung Galaxy Tab S-tablets laat nog even op zich wachten, maar hoe de tablet eruit zal zien is inmiddels wel duidelijk door het uitlekken van officiële persafbeeldingen.

De Galaxy Tab S komt met twee schermformaten, 8,4 en 10,5 inch. Van beide modellen zijn officiële afbeeldingen uitgelekt, waarop de tablet vanuit alle hoeken te zien zijn. Uit de afbeeldingen wordt duidelijk dat de tablets voorzien worden van een ontwerp dat veel doet denken op dat van de Samsung Galaxy S5 (review).

Links: Galaxy Tab S 8.4, rechts: Galaxy Tab S 10.5

Het valt ook op dat de tablets op de achterkant zijn voorzien van twee ronde uitsparingen, waarschijnlijk kan hier een standaard aan worden bevestigd. De camera is bovendien voorzien van een flitser, wat bij tablets nog redelijk ongebruikelijk is. Uit de foto’s is niet af te leiden of de fysieke knop onder het scherm een vingerafdrukscanner is, hier zijn echter wel sterke aanwijzingen voor.

Het scherm van de Galaxy Tab S is het belangrijkste element. Voor het eerst sinds jaren brengt Samsung weer tablets met een AMOLED-scherm uit. Beide displays tonen een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Verder worden de apparaten voorzien van octa-core processors uit de Exynos 5420-chipset, plus 3GB werkgeheugen en 32GB interne opslagruimte.